Blog

ZÖLDBORSÓ

2022.06.01

Gyerekkorom kedvenc csemegéje, de nem csak az enyém, hanem az unokáimé is. Alig várom, hogy az első hüvelyeket lehessen szedni. Az idén sok drága kis szorgalmas kéz dolgozott azon, hogy minél többet ki tudjon fejteni. Hatalmas öröm volt látni ahogy egymás keze alól kapkodták, ki lesz az ügyesebb a borsó fejtésben. Anna Peti Gergőből sokszor el...

Amikor azt halljuk eperfa, akkor egy pillanatra elmosolyodunk, mert az eper nem fán terem. Kedves kislánykori emlék fűz ehhez a gyümölcshöz. Amikor a hegyre szoktunk járni az út mente tele volt ilyen fákkal. Rengeteget ettünk róluk. Persze jól tudtuk csak a szép fehéreket volt szabad megenni!

Elképzelhető, hogy sokan most felkapjátok a fejeteket , és arra gondoltok, végre valaki konkrét csodákat sorol fel! Nem feltétlenül erről van szó! Inkább arról, hogy sokszor a csoda bekövetkeztéhez elegendő a régi jól bevált dolgokhoz ragaszkodni. Én egy kicsit így vagyok összerakva. Higgyétek el ez nem rossz! Persze van bennem nyitottság és...

A lisztérzékenység, vagy cöliákia gluténre adott kóros immunválasz, és az ennek következtében kialakuló, a vékonybelet érintő, elhúzódó gyulladásos reakció, mely során a bélfalban szerkezeti átalakulás következik be.

MÁRCIUS 20

2022.03.16
MIÉRT PONT MÁRCIUS 20? Mert sokan ezen a napon ünneplik a névnapjukat, születésnapjukat van aki házassági évfordulót és sorolhatnánk hosszasan.Nekünk azért fontos ez a nap, mert sok- sok évvel ezelőtt ezen a napon megpecsételődött az egy életre szóló boldogságom! Ugyanis ezen a napon kérte meg az én drága párom a kezemet.

SZORONGÁS

2022.03.01

Elsőre talán ezt kellene rendbe tenni! A félelemnek mindig van tárgya és meg is tudjuk nevezni azt. Ezzel szemben a szorongásnak nincs tárgya, a szorongás félelem attól ami megtörténhet! Nem tudjuk pontosan megnevezni. Mit tegyünk, mit tehetünk?

MEDVEHAGYMA

2022.02.28

A medvehagyma (Allium ursinum) évelő növény, mely Európa szerte, így hazánkban is gyakori, főként a bükkös, tölgyes, gyertyános erdők lakója.

Sokáig úgy gondoltam, nem az én tisztem a Covi-19-el, illetve a Post Coviddal foglalkozni. Azért vannak a nagy agytrösztjeink, hogy méltóan, hivatási esküjükhöz híven helyt álljanak. Így két év távlatában kedves olvasóm Rád bízom annak megítélését, hogy ez, hogyan sikerült! Ami miatt mégis tollat ragadok az nem más mint egy élő bejelentkezésben...

Tudtad a magyarok 52 százaléka szív- és érrendszeri betegségben hal meg, ezen belül a koszorúér betegség vezető szerepet tölt be.

A gyomorsav rendkívül erős sav, feladata az ételek emésztése, és az étellel a tápcsatornába került kórokozók ártalmatlanítása. A gyomorfal védőrétege megvédi a gyomrot a gyomorsavtól.