Indulj útnak velem...


A DIÓ

2020.10.13

Vajon ki emlékszik még erre a gyerekdalra? Jó tudom van olyan aki még soha nem hallotta !,,Dombon törik a diót, a diót rajta vissza mogyorót , mogyorót " Igen itt van az ősz a betakarítás ideje. E két legismertebb csonthéjasunkról leginkább a finom sütemény illat jut eszünkbe!

Patika

2020.10.13

Annyira szívesen írok az oldalam utolsó szaváról ! Patika - köznapi elnevezés, Apotéka- régies elnevezés, Farmacija- szláv nyelvterületen Apotheke - német nyelvterületen, Pharmacy - angol nyelvterület. Ez a jel viszont mindenkit eligazít bárhol jár kel a világban.

ISTEN

2020.10.13

A választott címem következő szava ISTEN.

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. A középkorban gyógyító csodanövénynek tartották, amely télen-nyáron, kívül-belül szolgálja egészségünket.

Némelyek esküsznek a növények gyógyító hatására, mások viszont csak legyintenek. Bármiben hiszünk is, tagadhatatlan, a növényi hatóanyagokból készült orvosságok sokféle betegségre nyújtanak enyhülést.

Ha azonban valakinek nyílt sebe volt, gyógynövényes fürdőt készítettek neki. A gyógynövényeket még ma sem felejtjük el. Különböző teákat, fürdősókat, fűszerkeverékeket, nem utolsó sorban pedig kozmetikumokat készítenek belőlük.

A Tea 

2020.09.08

Többször felmerül a kérdés fekete, zöld vagy fehér tea? Nem foglalnék állást, mindenkire rábízom a döntést! Sokkal szívesebben leírnám, hogy melyik miért jó?

Ígéretemhez híven folytatnám azt gondolatot, hogy az oldalamnak miért ezt a címet adtam: Isten Patikája !

Szeretettel köszöntelek az oldalamon. Szeretném ha hosszú időre együtt maradnánk és ha tetszik az amit, és ahogy közvetítek, akkor esetleg másokat is magaddal hoznál az oldalamra és akár együtt tölthetnénk meg olyan tartalommal, amiről szent meggyőződésem hogy nagyon keresett cikk! Mire gondolok?