Indulj útnak velem...


A DIÓ

2020.10.13

Vajon ki emlékszik még erre a gyerekdalra? Jó tudom van olyan aki még soha nem hallotta !,,Dombon törik a diót, a diót rajta vissza mogyorót , mogyorót " Igen itt van az ősz a betakarítás ideje. E két legismertebb csonthéjasunkról leginkább a finom sütemény illat jut eszünkbe!

Patika

2020.10.13

Annyira szívesen írok az oldalam utolsó szaváról ! Patika - köznapi elnevezés, Apotéka- régies elnevezés, Farmacija- szláv nyelvterületen Apotheke - német nyelvterületen, Pharmacy - angol nyelvterület. Ez a jel viszont mindenkit eligazít bárhol jár kel a világban.

ISTEN

2020.10.13

A választott címem következő szava ISTEN.

A vasárnapi újság című műsorban, Dr Müller Cecília azt ajánlotta, hogy ebben a kritikus időszakban különösen fontos a C és a D vitamin fogyasztása. Mielőtt tovább mennék, itt szeretném nektek elmondani, hogy mennyire tisztelem ezt a doktornőt! Tudom sokan másképp látjátok. Nem szeretnék erről vitát nyitni! Csupán ami bennem megfogalmazódott, azokat...

A körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. A középkorban gyógyító csodanövénynek tartották, amely télen-nyáron, kívül-belül szolgálja egészségünket.

Némelyek esküsznek a növények gyógyító hatására, mások viszont csak legyintenek. Bármiben hiszünk is, tagadhatatlan, a növényi hatóanyagokból készült orvosságok sokféle betegségre nyújtanak enyhülést.

Ha azonban valakinek nyílt sebe volt, gyógynövényes fürdőt készítettek neki. A gyógynövényeket még ma sem felejtjük el. Különböző teákat, fürdősókat, fűszerkeverékeket, nem utolsó sorban pedig kozmetikumokat készítenek belőlük.