OKOSTÁNYÉR

2021.05.18

Nagyon-nagy öröm számomra, hogy az okos tányér köztudatba való bevezetésével is, ráébresztjük az embereket arra az ókori mondásra, ami nem mástól, mint Hippokratésztól  származik: ,,Amit eszel, azzá leszel!" 

Annyira szemet gyönyörködtető ez a tányér!

Jó lenne ha mindenki inkább a pocakjában élvezné a jóságát!

No persze nem az a feladatom, hogy óhajaimat bevasaljam bárkin.

Inkább arról írok, hogy én hogyan látom a jövőnket.

Engedjétek meg , hogy ehhez visszamenjek egy kicsit az időbe!

Tudjátok, végtelenül  büszke vagyok magamra, hogy lassan 30 évvel ezelőtt, egy masszív kemikáliákkal tűzdelt világból, egy teljesen új, számomra ismeretlen világ felé mertem, és tudtam nyitni! 

Persze szakmai ismeretem meg volt hozzá, hiszen a város frissen privatizált gyógyszertárában voltam expediáló szakasszisztens. 

Ezt a munkát cseréltem fel erre a csodálatos világra, amiben minden kész volt. Hiszen Isten amikor megalkotta az embert, mindent- mindent köré teremtett, ami a létfenntartáshoz , gyógyításhoz szükséges volt!  Fűben- fában ott volt az orvosság !

Csak sajnos az ember nagyon gyarló, és nagyon de nagyon feledékeny. 


Szóval  1993- ban eldöntöttem nyitok egy Bio patikát !

Visszaemlékszem, annyira simán ment minden a nyitás, az engedélyezés körül, hogy szinte hinni sem akartam! Képzeljétek még az is megadatott, hogy amikor már sínre kerültek a dolgok, akkor én kérhettem meg a patikában a főnök asszonyomat, hogy legyen szíves bejönni az irodába, mert mondani szeretnék valamit! Amikor közöltem vele, hogy más irányt vesz az életem és el akarok menni, ráborult a vállamra és ott sírt. Egy szóval nem vádaskodott, nagyon becsülöm, azóta is imáimban hordozom.


  Rengeteget tanultam ebben az új világban, kezdeti félelmeimet azok a betegek is segítettek eloszlatni, akik hatalmas örömüket fejezték ki, amiatt, hogy hiába szerettek volna a táplálkozásukon változtatni, nehézkes volt az alapanyag beszerzés. 

Bizony, akkor még nem voltak szállítók, mindenért Budapestre kellett menni! Emlékszem, milyen élvezettel válogattam össze az általam ismert, vagy kevésbé ismert termékeket! Mindenhez úgy nyúltam, vajon kinek fogok örömet szerezni vele. 

Ez azért is lett egyre fontosabb, MERT, akkor már kezdtük felismerni a különböző allergiákat. 

 Igaz akkor még gyerekcipőben járt az immunológia. Főleg az autoimmun meghatározás.

Mára már külön tudományággá nőte ki magát. Illetve:

                                                                 VÉGRE ELKÉSZÜLT!


AZ OKOSTÁNYÉRRAL a Magyar Dietetikusok Országos szövetsége /MDOSZ/ mint legújabb magyar táplálkozási ajánlást készítette el. Rengeteg anyag van ezzel kapcsolatosan, keresgéljetek, olvassatok utána, én inkább az égető fontosságára hívom fel a figyelmet, és hatalmas elismerésemet fejezem ki azok felé, akik ennek a kidolgozásban részt vettek.

Felismerték, hogy 70-80% ban a az életvitelünk az ételeink felelősek a betegségeink kialakulásáért.

Ide tartozik szinte minden probléma!

Hát, ha igaz ez a 80% akkor nem is értem mire várnak az emberek!

PEDIG, HA...

Higgyétek el, azzal, hogy elkezdünk másképp gondolkozni másként élni, a szervezetünk azonnal partner lesz !

Ezt hívják tudatalattinak, szinte sugallatok tömege fog érni bennünket. Ezáltal tisztul az elménk!

 Apropó tisztítás!  Egy nagyon jó tisztító programot raktam össze.

 Nagy vesszőparipám, mindenkinek minden ősszel ,tavasszal meg kellene tenni. Annál is inkább ,mert a vastagbél  a betegségek melegágya.  Ez a program ide is hat. 

Puffadsz, hasra hízol, soha nem érzed ,,könnyűnek" az emésztőrendszered, akkor ideje elkezdeni,  aztán az okostányér használatát beiktatni, mert tudod:

 ,,Amit eszel azzá leszel"


Ha a linkre kattintotok, látni fogjátok mire gondolok.

A Te címed

Itt kezdődhet a szöveged. Kattints ide, és kezdheted is az írást. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.