A RETTEGETT  IBS

2021.02.23

Az irritábilisbél-szindróma rövidítése.

Ez egy olyan gyomor- és bélrendszeri betegség, amely egyre több embert érint szerte a világon.

Sajnos nagyon korán 20 - 30 éves korban megjelenik. Megfigyelések szerint, kétszer annyi nőt érint mint férfit!

Hogyan alakul ki az IBS?

A pontos okok nem teljesen ismertek.

 Ennek ellenére rendkívül fontos először orvoshoz fordulni!Mindenképpen tisztázni kell, nincs e valami más egyéb betegség is a háttérben.Vannal olyan feltételezések, hogy az agy és a bél közötti információcsere zavara a betegség kialakulásának egyik oka. Az idegi hírvivő anyagnak, a szerotoninnak (többek közt a bélfunkció és a fájdalom érzékelésének szabályozásáért is felelős), gyaníthatóan kulcsszerepe van az irritábilis bél szindróma kialakulásában. Ezt a magyarázatot támasztja alá a bélmozgás-zavar, és az, hogy sok esetben a normális emésztési folyamatok is fájdalommal járnak. Ezenkívül:Lelki és testi (meg)terhelés (a stressz és a harag okozhatja a panaszokat)Táplálkozás (maga az étel, az evés módja, rossz táplálkozási szokások)Kutatók azt mutatták ki, hogy a betegségben szenvedők közül sokak bélfalában nagyszámú fehérvérsejt (lymfocita) található. Ez pedig a bélfal gyulladását jelzi.

Ezenkívül az IBS esetében nagyon sok tünet jelentkezhet.

Többek között ilyen a has fájdalma és puffadása, hasmenés, székrekedés. A tünetek hektikusan jelentkeznek.

Van úgy, hogy több hétig nem tapasztalhatók, majd egy stresszes helyzet, egy negatív utazási élmény, vagy hasonlók egy pillanat alatt újra felszínre hozzák a tüneteket.

Ennek a betegségnek többféle típusa létezik. Van az IBS-D, amikor is a hasmenés a jellemző.

Van az IBS-C, amikor a beteg inkább székrekedés miatt panaszkodik.

Kombinált IBS-ről akkor beszélünk, amikor az illető felváltva hol hasmenés, hol székrekedés miatt érzi kellemetlenül magát .

A tünetek gyakrabban jelentkeznek nappal, mint éjszaka. Valójában ártalmatlan betegségről van szó, ám sajnos a panaszok éveken, vagy akár egy életen keresztül megnehezítik a betegek életét. A betegség nem rosszindulatú, nem fertőző, nem növeli a bélrák kockázatát, és nem csökkenti a várható élettartamot!Ha a bél bajba jut, akkor nemcsak az emésztés szenved kárt, hanem romlik a létfontosságú anyagok (vitaminok, ásványok, aminosavak, nyomelemek...) felszívódása és a salaktalanítás is. A szervezet emiatt megtelik salak- és méreganyagokkal, és a sejtek funkciója, regenerálódó képessége romlik. Felgyorsulnak az öregedési folyamatok, csökken a teljesítőképesség és romlik az ellenállás. A bőr nemcsak satnyábbá válik, hanem tele lesz a pubertáskorra emlékeztető pattanásokkal, aknéval, kiütésekkel, ekcémássá vagy seborrhoeássá válik. 
Mivel egyre többször alakul ki valamilyen gyulladás, az orvos mind többször ír fel antibiotikumot, az allergiára esetleg szteroidot, s ezzel az ördögi kör be is zárul. A gyógyszerek mellékhatásaként a velünk élő baktériumok egyensúlya tovább romlik, s a kiindulási zavar még mélyebbre vésődik. 

A kórósan túlburjánzó vagy az eddig megtelepedni nem tudó idegen mikroorganizmusok az ételből és az epesavakból rákkeltő, gyulladáskiváltó és allergizáló anyagokat termelhetnek.
Az emésztési zavarok jó része nem szűnik meg, míg a normál flórát nem állítjuk újra helyre.
Ehhez ma már számtalan különböző minőségű probiotikus termék kapható. 
 Nagyon fontos, hogy ne csak 1-2 hónapig, hanem legalább 4-6 hónapon át szedjük! 
Továbbá feltétlen szükséges emellett az emésztés erősítése, a máj támogatása és a rossz emésztésből és felszívódásból adódó hiányok pótlása is!
Annyira nagy boldogság van a szívemben! Elhihetitek nem azért, mert gomba módra szaporodnak ezek a problémás esetek!
Hanem, azért mert rengetegszer gondolkozom azon, hogy helyesen döntöttem e? Hiszen felcseréltem egy több ezres térmékkörből álló Bio patikányi termék palettát egy körülbelül 200 darabos Foreveres termék mennyiségre?
 Képzeljétek erre most már évtizedek távlatában egyértelmű a válaszom, hogy IGEN!
Továbbra is úgy segítek, hogy nem ártok! Olvastátok, hogy mennyire nem veszélytelen ebben az esetben a gyógyszeres terápia! 
Éppen ezért, szent meggyőződésem, hogy szakmai ismereteimből, tudásomból adódóan, én vagyok ennek orvoslására egy nagyon jó ALTERNATÍVA!
Tudjátok ,miért?
 Mert igaz, hogy van egy remek eszköz a kezemben, de emellett azt a hiány területet is be tudom tölteni, amit sajnos a mai egészségügy nem tud, talán nem is képes betölteni! 
 Ez nem más : mint a TEST, LÉLEK, SZELLEM együttes segítése. Hiszen olvastátok, nem szervi megbetegedéssel állunk szembe!
#Várlak BENNETEKET! Győzzük le együtt Te, az orvosod, és én ezt az életminőséget megrontó problémát!


https://www.flpshop.hu/customers/recommend/load?id=ZmxwXzIxMzU4Mw==.