A RETTEGETT  IBS

2021.02.23

Az irritábilis bél szindróma rövidítése.

Ez egy olyan gyomor- és bélrendszeri betegség, amely egyre több embert érint szerte a világon.

Sajnos nagyon korán 20 - 30 éves korban  már megjelenik. Megfigyelések szerint, kétszer annyi nőt érint mint férfit!

Hogyan alakul ki az IBS?

A pontos okok nem teljesen ismertek.

  Rendkívül fontos először orvoshoz fordulni!  Mindenképpen tisztázni kell, nincs- e valami más, egyéb betegség is a háttérben. Vannak olyan feltételezések, hogy az agy és a bél közötti információcsere zavara a betegség kialakulásának egyik oka. Az idegi hírvivő anyagnak, a szerotoninnak (többek közt a bélfunkció és a fájdalom érzékelésének szabályozásáért is felelős), gyaníthatóan kulcsszerepe van az irritábilis bél szindróma kialakulásában. Ezt a magyarázatot támasztja alá a bélmozgás-zavar, és az, hogy sok esetben a normális emésztési folyamatok is fájdalommal járnak. Ezenkívül  lelki - és testi (meg)terhelés (a stressz és a harag)  okozhatja a panaszokat, táplálkozás (maga az étel, az evés módja, rossz táplálkozási szokások). Kutatók azt mutatták ki, hogy a betegségben szenvedők közül sokak bélfalában nagyszámú fehérvérsejt (lymfocita) található. Ez pedig a bélfal gyulladását jelzi.

Ezenkívül az IBS esetében nagyon sok tünet jelentkezhet.

Többek között ilyen a has fájdalma és puffadása, hasmenés, székrekedés. A tünetek hektikusan jelentkeznek.

Van úgy, hogy több hétig nem tapasztalhatók, majd egy stresszes helyzet, egy negatív utazási élmény, vagy hasonlók egy pillanat alatt újra felszínre hozzák a tüneteket.

Ennek a betegségnek többféle típusa létezik. Van az IBS-D, amikor is a hasmenés a jellemző.

Van az IBS-C, amikor a beteg inkább székrekedés miatt panaszkodik.

Kombinált IBS-ről akkor beszélünk, amikor az illető felváltva hol hasmenés, hol székrekedés miatt érzi kellemetlenül magát .

A tünetek gyakrabban jelentkeznek nappal, mint éjszaka. Valójában ártalmatlan betegségről van szó, ám sajnos a panaszok éveken, vagy akár egy életen keresztül megnehezítik a betegek életét. 

                     Ha a bél bajba jut, romlik a vitaminok, ásványi anyagok stb. felszívódása.

                                                    Nem lesz tökéletes a méregtelenítés.

Felgyorsulnak az öregedési folyamatok, csökken a teljesítőképesség és romlik az ellenállás. A bőr nemcsak satnyábbá válik, hanem tele lesz a pubertáskorra emlékeztető pattanásokkal, aknéval, kiütésekkel, ekcémássá vagy seborrhoeássá válik. 
Mivel egyre többször alakul ki valamilyen gyulladás, az orvos mind többször ír fel antibiotikumot, az allergiára esetleg szteroidot, s ezzel az ördögi kör be is zárul. A gyógyszerek mellékhatásaként a velünk élő baktériumok egyensúlya tovább romlik, s a kiindulási zavar még mélyebbre vésődik. 

A kórósan túlburjánzó vagy az eddig megtelepedni nem tudó idegen mikroorganizmusok az ételből és az epesavakból rákkeltő, gyulladáskiváltó és allergizáló anyagokat termelhetnek.
Az emésztési zavarok jó része nem szűnik meg, míg a normál flórát nem állítjuk újra helyre.
Ehhez ma már számtalan különböző minőségű probiotikus termék kapható. 
 Nagyon fontos, hogy ne csak 1-2 hónapig, hanem legalább 4-6 hónapon át szedjük őket! 
Továbbá feltétlen szükséges emellett az emésztés erősítése, a máj támogatása és a rossz emésztésből és felszívódásból adódó hiányok pótlása is!Sokszor gondolkozom azon, hogy
érdemes volt felcserélnem a több ezer termékből álló biopatikámat a kb. 200 darabos foreveres 
 termék mennyiségre?
 Képzeljétek erre most már évtizedek távlatában egyértelmű a válaszom, hogy IGEN!

Annyira nagy boldogság van a szívemben!

Továbbra is úgy segítek, hogy nem ártok!
 Olvastátok, hogy mennyire nem veszélytelen ebben az esetben a gyógyszeres terápia! 
Éppen ezért, szent meggyőződésem, hogy szakmai ismereteimből, tudásomból adódóan, ennek a problémának az orvoslására egy nagyon jó ALTERNATÍVA vagyok!

Tudjátok miért?
 Mert igaz, hogy van egy remek eszköz a kezemben, de emellett azt a hiányterületet is be tudom tölteni, amit sajnos a mai egészségügy nem tud, talán nem is képes . 
 Ez nem más : mint a TEST, LÉLEK, SZELLEM együttes segítése. Hiszen olvastátok, nem szervi megbetegedéssel állunk szemben!
Várlak BENNETEKET! 
Győzzük le együtt ezt az életminőséget megrontó problémát: TE az orvosod és én!