A KIS CSODA MAG

2021.02.23

Soha nem gondoltam volna!

A szőlőmag tartalmaz rostokat, fehérjét, olajokat, tanninokat, nagy mennyiségben antioxidánsokat, mintS például E-vitamint, flavonoidokat, linolénsavat, polifenolokat (például rezveratrolt, amelynek közismerten és bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak).

Mi sem bizonyítja jobban a rezveratol hatását, mint az a "francia paradoxonnak" nevezett jelenség, amelyet epidemiológiai vizsgálatok során figyeltek meg. Franciaországban ugyanis a magas zsírfogyasztás ellenére alacsonyabb a szív- és érrendszeri megbetegedések miatti halálozási arány, mint más hasonló fejlettségű államokban.Azt feltételezik, hogy ez a vörösbor fogyasztási szokásokkal áll összefüggésben. A vörösborban - és a kék szőlőben - található rezveratrol kedvező élettani és biokémiai hatásai széleskörűek: tágítja az ereket, gátolja a vérlemezkék összecsapódását, csökkenti a gyulladásokat, gátolja a daganatok növekedését, lassítja az öregedést, megakadályozhatja a cukorbetegség szövődményeinek kialakulását.

Az áldásos hatású polifenolok a gyümölcsökben, zöldségfélékben nagy mennyiségben előforduló természetes vegyületek, amelyek nagy mennyiségben megtalálhatók a szőlőmag őrleményében.

A szőlőmagban található még bioflavin, P-vitamin, kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén, mangán.

Szőlőmag és a rák a nemzetközi kutatásban

Megfigyelhetjük, hogy a szőlőfürtök és a bogyókban lévő magok szív formájúak! Elődeink ezért is feltételezték, hogy a szőlő segít a szív- és érrendszeri, egyéb degeneratív, rákos betegségek leküzdésében. A 2009-ben az amerikai rákkutatás szaklapjában megjelent tudományos cikkben, a szőlőmagban talált sajátos anyagokról klinikailag kimutatták, hogy a leukémiás sejtek 76%-át 24 órán belül elpusztították. Azonban a kutatók és az orvosok szerint a rákellenes gyógyszer kifejlesztéséig még hosszú az út! Számos kutatás említi a mell-, prosztata-, bőr-, és emésztőrendszeri daganatos betegségeknél tapasztalt jótékony hatást.

Milyen hatásai vannak még?

● védi az idegrendszert,

● jótékonyan hat az érrendszerre,

● egyes ráktípusokkal szemben felveszi a harcot,

● gyulladáscsökkentő hatása van,

● védi a szívet, csökkentik a magas vérnyomást,

● helyreállítja a koleszterinszintet,

● mérsékelheti a cukorbetegség szövődményeként kialakuló zsibbadást és bizsergést a végtagokban,

● jól alkalmazható a szem védelmére, a sárgafolt betegségre és szürke hályog ellen

Annyira boldog vagyok, hogy természetes módon tudok tenni,

a családunkba kódolt szív és érrendszeri problémák megelőzése érdekében!

Ugye ne tartsam magamban, hogy hogyan?

https://www.flpshop.hu/customers/recommend/load?id=ZmxwXzIxMzU5OA==