Vírusok, Vitaminok

2020.09.25


A vasárnapi újság című műsorban, Dr Müller Cecília azt ajánlotta, hogy ebben a kritikus időszakban különösen fontos a C és a D vitamin fogyasztása. Mielőtt tovább mennék, itt szeretném nektek elmondani, hogy mennyire tisztelem ezt a doktornőt! Tudom sokan másképp látjátok. Nem szeretnék erről vitát nyitni! Csupán ami bennem megfogalmazódott, azokat szeretném megosztani veletek.
Először is ennyi idősen, képes volt egy olyan külső megújulásra, amire nagyon sokan képtelenek lennének! Persze lehet mondani a reflektor fény megkívánja! Igen. Ennek ellenére milyen sok idős, fiatal figyelmen kívül hagyja ezt, amikor kiáll, kiül elénk. Jó mondhatnánk nem az a lényeg, hanem amit tesz, nem tesz! Azt hiszem, hogy egy ilyen szerencsétlen helyzetben, ahol rengeteg pánik beteg, rengeteg labilis érzelmű ember hallgatja, nagy szükség van az Ő higadtságára ! 

Amikor a ,,nyunyokáról" beszél azt is nagyon tudatosan teszi! Egyszer hallottam vele egy interjút. Elmondta minden reggel 4 órakor kel, hogy beérjen Budapestre munkakezdésre a munkahelyére. /Pedig lakhatna Buda legszebb villájában/ Tudom sokan még sokkal korábban kelnek, vagy akár le sem fekszenek ,mert értünk dolgoznak, köszönet érte bárhol is állnak helyt! 

A döntéseket nem egy személyben hozza! Az sokkal összetettebb, bonyolultabb dolog, mint amit mi láthatunk, hallhatunk! Tudom, hallom én is azt a sok tragédiát, amit ez az őrület ide varrt a nyakunkba, a szívünkbe, a lelkünkbe, a kapcsolatainkba, és lehetne nagyon nagyon hosszasan sorolni.

No miért ez a két legfontosabb vitamin?
A D-vitamin napjainkban nagyon népszerű, "sztárvitamin". 
Pozitív hatása szinte minden orvosi területet érint: hatalmas hatása van a csontok, az immunrendszer a szív működésére, sőt a D-vitamin szerepe nagy a daganat terápiában is a felsorolást még hosszan lehetne folytatni. 
Alacsony D-vitamin szintnél gyakoribbak egyes autoimmun betegségek és a banális fertőzések is. Képzeljétek szinte minden immunsejtünkön D vitamint megkötő receptor található. Itt van hatalmas szerepe a mostani időkben!