Patika

2020.10.13


Annyira szívesen írok az oldalam utolsó szaváról ! Patika - köznapi elnevezés, Apotéka- régies elnevezés, Farmacija- szláv nyelvterületen Apotheke - német nyelvterületen, Pharmacy - angol nyelvterület. Ez a jel viszont mindenkit eligazít bárhol jár kel a világban.


Ezek csak a legismertebb elnevezései annak a helynek , amelyik nagyban meghatározta életemet. Hiszen 22 éven át szolgáltam mint gyógyszerkiadó asszisztens a betegeket. 1972 de rég volt és milyen szép volt. Akkor még szolgáltunk, szeretettel, alázattal. Nyugalom és kihívás volt a munkánkban. Illata volt az officinának így hívták a beteg fogadó helyet! 


SZERETTEM.


Sajnos a privatizációval sok minden megváltozott. A betegek a betegségek egy nagy lobbi áldozatai lettek!  Ezt felismerve váltottam és ekkor nyitottam egy bio patikát !Életem legjobb döntése volt! Igaz a gyógyszertárban is voltak gyógynövények csak ott drogoknak hívtuk őket. De ami itt tárult elém az teljesen más, itt-ott új világ volt ! Fűben, fában orvosság. Rengeteget kellett újra tanulnom de minden új ismeret felismertette velem azt a csodát, amit Isten körénk teremtett.
Nagyban motivált az az érzés, hogy ezt a sok tudást, ismeretet ne vigyem magammal a sírba! Ha csak egyetlen ember életére is tudok pozitív hatással lenni, már akkor is azt mondom megérte.