PÁFRÁNYFENYŐ

2021.04.08

Ginkgo biloba, ősi kétlaki, lombhullató fa. 

Akár 1000 évig is elél. Van olyan példány amelyik 120 méteresre is megnő.

Főként Koreában, Kínába, Franciaországban, Egyesült államok keleti, déli részén fordul elő.

 Több mint 5000 éve használja a kínai orvoslás. 

Gyümölcse és magja mérgező, csak a levelét használjuk fel! 

Emlékszem a bio patikám előtt is van egy gyönyörű nagy fa. Arról híres, hogy ősszel szinte egyik napról a másikra aranysárgába borul, és egy két nap alatt egyszerre hullatja le aranysárga gyönyörű leveleit. 

Annyira csodálatos az a vastag sárga levél tenger! 

Hatóanyagai: 

Flavonoidok/kvercetin, kempferol, isorhamnetin és kumársav/ és terpenoidok.

Alkalmazása: Javítja az agy vér és oxigénellátását, így időskorban az agyiérelmeszesedés folyamatát lassítja.

Rendszeres fogyasztásával megelőzhetők, vagy csökkenthetők az Alzheimer- kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavaradottság, a fülcsengés és a szédülés tünetei.

Nem véletlenül írtam ilyen hatalmas betűkkel!

Tudósok azt prognosztizálják 2050 re minden 3. embert érinteni fogja ez a súlyos kór!

Itt is a hozzáállás fontosságát emelném ki. 

Nagyon kedves orvos ismerősünk felesége keresett meg bennünket, hogy a férje nem tetszik neki, egyre furcsább.

Ezt javasoltuk neki, elmondtuk minimum fél évig kell szednie, kettő doboz elfogyasztása után nem lett javulás. Nem kért többet! Most súlyos önmagát ellátni, gondolkodni nem tudó embert vezetget! Tudjátok megelőzni sokkal olcsóbb mint a gyógyíthatatlant, gyógyítani! Akinek a családjában előfordul, feltétlen kezdjen el prevencióra költeni!

Javítja a végtagok vérellátását is, ezért jól kezelhető vele az időszakos sántítás, a láb verőereinek szűkülete által okozott fájdalom, az izomgörcs vagy az izomgyengeség is.

A vérellátás javítása révén a Raynaud-szindróma és egy ritka autoimmun betegség, a scleroderma kezelésében, a szem és a fül keringési zavarainál is jó hatású lehet.

Jó hatással van az idegrendszeri zavarokra, mint például a sclerosis multiplex és a cukorbetegséggel járó idegkárosodás.

A hagyományos kínai orvoslás régóta használja asztma kezelésére, mivel tágítja a hörgőket, és így enyhítheti a légzészavart.

Vénás betegségek, lábszárfekély, aranyér esetén is hatásos!

Kognitív tevékenység megőrzésében, tökéletesítésében kiváló.

 Egyetemistáknak, manager típusú embereknek, illetve olyanok akiknek fokozott koncentrációra van szükségük, nagyon érdemes megpróbálni a Fókuszt. A Ginkgo biloba mellett számtalan értékes gyógynövényt tartalmaz, illetve B vitaminok is benne vannak, ezáltal idegrendszerre gyakorolt hatása is kiváló!