Oltassunk ne oltassunk? Mármint, influenza ellen!

2020.10.21

Tegnapelőtt hallottam egy műsort a rádióban, azt boncolgatták: 

Kell, nem, kell, jó, nem jó? Még a rádió műsor előtt bennem már kérdések merültek fel!


Az én kapcsolat rendszeremben van két doktornő, akikkel nagyon szoros kapcsolatban állok, nagyon szeretem őket! Két orvosnő homlokegyenest más vélemény!Akkor mit tegyen a kevésbé hozzáértő, vagy az olyan ember akinek nincs semmilyen ismerete ezzel a témával kapcsolatban.Nagyon megosztó volt a hozzászólók véleménye. Volt közöttük orvos,természetgyógyász, magát rendszeresen oltató, hezitáló és folytathatnám a sort.
Mi az én véleményem?

 Ha abból indulok ki, hogy mennyire felgyorsult, megváltozott az éltünk.Ha belegondolok, hogy egy két nap alatt át tudjuk utazni a bolygónkat! Nincsenek földrajzi akadályok, kinyílt a világ. Ezzel együtt temérdek új teljesen ismeretlen itt-ott félelmetes dolgokkal kell szembe néznünk. Sajnos ezekre nem tudunk azonnali válaszokat adni. Bátran mondhatom., a tehetetlenség fogalmával is el kell kezdeni szembe nézni!
Miben látom én mindezek ellenére a csodát! Hát a szervezetünkben.

Abban ahogy az ember megteremtődött! Nekem van egy videóm, amelyikben arról beszélek, hogy mi az immunrendszer. Elmondom, hogy egy foghatatlan csoda. Olyan mint a lélek! 

Foghatalan. 

Van de nem tudjuk megfogni kézbe venni, úgy mint a májat, a vesét, a szívet vagy akár a daganatokat. Foghatatlan, de mégis fogható! Hiszen ott van a vér elemzésekor, ott van a nyirokrendszerben, az emésztőrendszerben és sorolhatnám. Nem tudok és nem is akarok immunológiai leírásokat elétek tenni.Viszont csodálattal nézem azt a robbanásszerű fejlődést amit az immunológia, az elmúlt évtizedekben végzett! 

Ezzel a mondatommal nem szeretném kicsinyíteni az orvoslás többi területének a hallatlan fejlődését. Arra viszont harsányan emlékszem, hogy amikor én 1974- ben megkezdtem a gyógyszerkiadói munkámat, egyetlen vényre felírható gyógyszer volt. 10 napig kellett szedi 10 nap szünet és ezt ismételni 3x.Ó Istenem és azóta micsoda csodákat tudunk már művelni az immunrendszerünkkel!

Szóval szeretnék kedvet csinálni nektek az immunrendszer tanulmányozásához, ehhez a csodához. Hiszen ha jobban megismeritek a működését, a fontosságát a csodáját, úgy, hogy ehhez nem kell kisdoktorrá válnotok, akkor könnyebben tudtok döntést hozni. Ha információ gyűjtés közben megértitek, hogy mi a Ti személyes felelősségetek, akkor a félelem is alább hagy bennetek. 

No ha az immunrendszerrel kapcsolatos kérdésetek van írjatok akár privátban is. 

Az is érdekelne Ti, hogy látjátok a lehetőségeiteket?