ISTEN

2020.10.13

A választott címem következő szava ISTEN.Bizonyára azzal, hogy így kiemeltem láthatod , hogy sokat jelent nekem.

Kislány korom óta vallásos nevelést kaptam. Gyerekként különösebb hatással nem volt rám a hit.         

 A somogyszobi református gyülekezetben nevelkedtem. Pár szép emléket máig is őrzök, pl azoknak a teáknak az illatát, amit akkor kaptunk, amikor megérkeztünk téli hidegben gyalog a gyerek istentiszteletre. Vagy Kató néni lelkes , de csendes finom beszédére ! Annyira előttem van egy kis ütött, kopott harmóniumon játszott nekünk az irodában, hogy színesítse az alkalmakat.  Mert a kisgyerekek külön voltak!   Mekkora öröm volt amikor már felmehettünk a karzatra és egy kicsit elbújhattunk a felnőttek elől.

Persze ez azért volt öröm, mert ott jókat vihorászhattunk! Még arra is harsányan emlékszem a pap bácsi beszéde hosszú és unalmas volt! Ó igen és mindig a legszebb , legújabb ruháinkba mehettünk!! No ezt nagyon szerettem. Aztán telt múlt az idő, elhalványultak a dolgok. Már jócskán bent voltam a fiatal korban, amikor rám talált ISTEN

Azóta nem szégyellem vele járok, Őt követem. Lett egy vezérfonala is az életemnek a BIBLIA! Mert a bibliában minden bent van. Hogyan éljek, hogyan viselkedjek, milyen értékekre igyekezzek szert tenni, milyen feleség, anya legyek!  Igen minden ami a lélek tápláléka feladata. Nem tudom, Te aki a soraimat olvasod, neked van e zsinórmértéked ami mentén éled az életed? Vagy csak úgy egyik nap megy a másik után.  Hol monotonon, hol tele idegeskedéssel, kétséggel és sorolhatnám. Fogadj el tőlem egy jó tanácsot! Találd meg lelked miből, kiből tudnád táplálni!!  Ebben nem tudok segíteni, talán annyit, hogy figyelj egy kicsit a belső hangodra is! Ez a lélek hangja, ami nem csupán a lelkiismeret hangjáról szól. Sokkal több!  Lehet, hogy kiált csak Te a világ zajától a feladataid a betegségeid kimerítő állapotától nem hallod ! Ja az is lehet nem akarod, igen valóban mert úgy véled, hogy újabb dolgod lenne vele!  Igen!!!  De lehet, hogy megoldódna a gordiuszi csomó. No, de ezt a témát meghagyom neked, ha úgy gondolod akár boncolgatásra is!!!

Ezt a témát millióan elemezgették már. Többek között Ady Endre , aki nagyon tárgyilagosan írt erről.

Ady Endre : 

Az Úr érkezése Mikor elhagytak , Mikor a lelkem roskadozva vittem, Csöndesen és váratlanul Átölelt az Isten.

Nem harsonával, Hanem jött néma igaz öleléssel, Nem jött szép , tüzes nappalon De háborus éjjel.

És megvakultak Hiú szemeim. Meghalt ifjúságom, De Őt ,a fényest , nagyszerűt, Mindörökre látom.,