Isten Patikája

2020.09.06

 

Ígéretemhez híven folytatnám azt gondolatot, hogy az oldalamnak miért ezt a címet adtam: Isten Patikája !

 Minden körénk teremtetett! Fűben, fában orvosság formájában. 

A természet a maga csodáival mindent megadott, csak mi különösen a mai kor embere sokat tett tesz azért, hogy ezt az ökológiai csodát megbontsa!  Talán ismerős az a mondás :Ép testben ép a lélek, ép az elme! Az orvos és patikaszerek nélküli világban felettébb nagy szerepe volt a különböző népi gyógyászati ismereteknek!

 A gyógynövények ismerete egyidős az emberiséggel. Több ezer felé gyógyító tulajdonsággal bíró gyógynövény van a földön! Nagyon sokat fogok majd írni a hatásukról egy - egy általam használt termék kapcsán! Mert 1993 májusában nem véletlenül nyitottam azt a Bio Patikát! Saját élet tapasztalatomból adódóan, azt tanácsolom mindenkinek igyekezzen minél közelebb kerülni a természethez a természeteshez. Vegye a sorsát a kezébe ! 

Tudom sok káros dolog is van Isten patikájában a természetben. Hiszen azzal hogy a gyógyszeripar elindította több mint másfél évszázada, áldott és egyben áldatlan lobbiját, sok feladatot rót, ró ránk. Elég csak elolvadni dr Lenkei Gábor gyógyszeriparról alkotott kendőzetlen írásait. Főleg a gyógyszerek mellékhatásait illetően. Aki már olvasott tőle Ő tudja miről beszélek, aki nem nekik azt ajánlom, hogy ez is egy vélemény, nem árt ha nem visznek el bennünket ilyen olyan áramlatok. A saját érzéseinket a belső hangot hagyni kell élni, dolgozni! Igen mert pl. mi lenne velünk, ha Semmelweis Ignác annak idején nem áll elő a klóros kézmosás gondolatával! Nem nevezhetnénk az,, Anyák megmentőjének!" Persze rengeteg csodát adott és ad a vegyipar is. Az egyensúly megtalálása nagyon fontos! Már említettem azt, hogy mennyien leszünk akik elmondhatjuk- Ép testben, ép lélek az 53%ban az életmódunktól a dolgokhoz való hozzáállásunktól függ!

    

 

Szent meggyőződésem, hogy ha minél többen leszünk akik , viselkedésünkkel, gondolkodásunkkal, vásárlási, életviteli szokásainkkal odafigyelünk a dolgaikra, akkor egyre többen érezzük jól magunkat a bőrünkben. 

Ha elégedettség, békesség tölt el bennünket, akkor nehezebben leszünk sebezhetők, megvehetők. Jó munkálkodást önmagunkon, önmagunkért!