D3 VITAMIN A CSODA HORMON

2021.02.23

Hm.. ÉRDEKES!       

Mi még nem így tanultuk.

A NAGYDÓZISÚ D-VITAMIN KÖZEL NULLÁRA CSÖKKENTI  ANNAK AZ ESÉLYÉT, HOGY AZ INTENZÍV OSZTÁLYON KÖSSÜNK KI.
A D-vitamin-hiány csökkentése az influenzaszerű megbetegedéseket 90%-kal csökkentené!
Megjelent az első randomizált, kontrollált vizsgálat a COVID-19 nagy dózisú D-vitamin terápiával történő kezeléséről - írta a Facebookon a D-vitamin-hiány és kezelése privát Facebook-csoport.
A tanulmány eredményei alapján, a nagy dózisú D-vitamin terápia bizonyulhat a súlyosabb állapotú a COVID-19 betegek egyik leghatékonyabb kezelési módjának.
 A nagy dózisú D-vitamin terápia, közel nullára csökkentette az intenzív osztályra került betegek számát. A vizsgálatot a spanyolországi Córdobában, a Reina Sofía Egyetemi Kórházban hajtották végre.- A vizsgálatban 76 COVID-19 fertőzött beteg vett rész és mindegyiküknél radiográfiailag igazolt tüdőgyulladás is kimutatható volt.
- A résztvevők átlagéletkora 53 (±10) év volt.
- Noha ez már nem az ellátás szokásos eleme, minden beteget hidroxi-klorokinnal és azitromicinnel, és szükség esetén széles spektrumú antibiotikummal kezeltek.
- Az intenzív osztályra való felvételt egy bizottság határozta meg, amely intenzív terápiás szakemberekből, tüdőgyógyászokból, belgyógyászokból és az etikai bizottság tagjaiból állt.
- A résztvevőket két csoportra osztották. A tesztcsoportba 50, a kontroll csoportba 26 fő került.
- Mindkét csoport hasonló kiinduló paraméterekkel rendelkezett kor, nem, társbetegségek (tüdő, keringési, vese, diabétesz, immunszuppresszív kezelés alatt állók) tekintetében.
- Az egyetlen fő különbség, hogy a teszt csoportban a magas vérnyomás betegség előfordulása, több mint kétszeres volt a kontroll csoporthoz képest (57.69% vs. 24.19%).
- A tesztcsoport résztvevői a D-vitamin egy aktív metabolitját, Calcifediolt (más néven Calcidiol) kapták, ami 3,2 x hatékonyabban és gyorsabban képes megemelni a szervezet D-vitamin szintjét mint a D3-vitamin.
További előnye, hogy jobb a bélrendszerből történő felszívódása, illetve a D3-vitaminnal szemben ezt a formát már nem kell a májnak átalakítania.
- A tesztcsoportban beadott dózis az első napon 0,532 mg, majd a harmadik és hetedik napokon 0,266 mg Calcifediol volt. Ezek az adagok átszámítva 106,400 NE és 53,200 NE D3-vitamin dózisoknak felelnek meg (1 mcg 25(OH)D = 200 NE D3-vitamin).
A vizsgálat eredményei
A kontroll csoport 50 százaléka szorult intenzív ellátásra, közülük ketten elhunytak.
A D-vitamin kezelésben részesülő csoport közül csupán 1 ember, a csoport 2 százaléka került az intenzív osztályra és a csoportban nem történt halálozás.
EZ ÓRIÁSI EREDMÉNY, hiszen a D-vitamin terápia 50%-ról 2%-ra csökkentette az intenzív osztályra kerülés esélyét!
Mely hatásmechanizmusok révén segíthet a D-vitamin a COVID-19 betegség esetében?

- Csökkenti az akut respirációs distressz szindróma (ARDS) kialakulásának esélyét.
- Csökkenti a Bradykinin vihar kialakulásának esélyét.
.- Csökkenti a citokin / kemonik vihar kialaulásának esélyét.
- Csökkenti a gyulladáskeltő és -fokozó anyagok szintjét (IL-6)
- Szabályozza a renin-angiotenzin-rendszer működését.
- Szabályozza a neutrofil aktivitást.
- Fenntartja a tüdő hámgát integritását.
Támogatja a tüdő hámsejtjeinek regenerációját.
- Csökkenti a fokozott koagulációt.

TUDOM, sajnos nincs egységes állásfoglalás az orvosok körében a D vitamin szedését illetően, de ez nem az én feladatom bírálni.

A D-vitamin fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza:· szabályozza az immunrendszer működését,· fokozza a monocyták aktivitását és faló sejtek (pusztító) kapacitását,· fokozza a vírusok elölését,· növeli a savas foszfatáz aktivitást,· fokozza a kórokozó ellenes hatású peptidek, defensinek és cathelicidin termelését, (· csökkenti a gyulladáskeltő és növeli a gyulladáscsökkentő citokinek szintjét - a citokin vihar ellen dolgozik. Egy idei spanyol vizsgálat során kiderült, hogy a kórházba került igazolt covidos betegek D-vitamin nélkül 50%-ban, míg 20.000 NE napi D-vitamin adagolás esetén csak 2%-ban igényelték az intenzív terápiás kezelést. Egyszóval 25x kisebb eséllyel kerűlünk intenzívre, ha szedjük a D-vitamint! Fertőzések esetén a szokásos napi fenntartó 10.000 NE legalább dupláját kell bevenni - 20.000 NE naponta. Az idén januárban én is elkaptam a rendelésen a sok lázas, köhögő betegtől egy vírusos fertőzést, amely nagyfokú gyengeséggel és 38,7 fokos lázzal járt. Követve a saját útmutatásomat, 40.000 NE D-vitamint és 8.000 mg C-vitamint szedtem naponta - a harmadik napon - 2 nap fekvés után - már olyan erősnek éreztem magam, hogy ki mentem futni és lefutottam a szokásos 8 kilométert.


TEHÁT:  D-vitamint mindenkinek napi szinten ajánlott szednie, mert a betegség kialakulásának és annak súlyosabbra fordulásának az esélyeit is hatékonyan képes csökkenteni.
D-vitamin hiány esetében legalább 3 hónapig 10.000 NE, szinten tartásra pedig naponta 5.000 NE dózis szedése javasolt. 
MI ezt fogyasztjuk amióta kitört a pendémia, illetve a Bioextra 3000 NE  D3 vitaminból, naponta 2 drazsét!