D3 VITAMIN A CSODA HORMON

2021.02.23
Hm.. ÉRDEKES!       Mi még nem így tanultuk.
A NAGYDÓZISÚ D-VITAMIN KÖZEL NULLÁRA CSÖKKENTI AZ ESÉLYÉT, HOGY AZ INTENZÍV OSZTÁLYON KÖSSÜNK KI.
A D-vitamin-hiány csökkentése az influenzaszerű megbetegedéseket 90%-kal csökkentené!
Megjelent az első randomizált, kontrollált vizsgálat a COVID-19 nagy dózisú D-vitamin terápiával történő kezeléséről - írta a Facebookon a D-vitamin-hiány és kezelése privát Facebook-csoport.
A tanulmány eredményei alapján a nagy dózisú D-vitamin terápia bizonyulhat a súlyosabb állapotú a COVID-19 betegek egyik leghatékonyabb kezelési módjának.
 A nagy dózisú D-vitamin terápia közel nullára csökkentette a D-vitamin csoport intenzív osztályon történő ápolásának szükségességét. A vizsgálatot a spanyolországi Córdobában, a Reina Sofía Egyetemi Kórházban hajtották végre.- A vizsgálatban 76 COVID-19 fertőzött beteg vett rész és mindegyiküknél radiográfiailag igazolt tüdőgyulladás is kimutatható volt.
- A résztvevők átlagéletkora 53 (±10) év volt.
- Noha ez már nem az ellátás szokásos eleme, minden beteget hidroxi-klorokinnal és azitromicinnel, és szükség esetén széles spektrumú antibiotikummal kezeltek.
- Az intenzív osztályra való felvételt egy bizottság határozta meg, amely intenzív terápiás szakemberekből, tüdőgyógyászokból, belgyógyászokból és az etikai bizottság tagjaiból állt.
- A résztvevőket két csoportra osztották. A tesztcsoportba 50, a kontroll csoportba 26 fő került.
- Mindkét csoport hasonló kiinduló paraméterekkel rendelkezett kor, nem, társbetegségek (tüdő, keringési, vese, diabétesz, immunszuppresszív kezelés alatt állók) tekintetében.
- Az egyetlen fő különbség, hogy a teszt csoportban a magas vérnyomás betegség előfordulása több mint kétszeres volt a kontroll csoporthoz képest (57.69% vs. 24.19%).
- A tesztcsoport résztvevői A D-vitamin egy aktív metabolitját, Calcifediolt (más néven Calcidiol) kapták, ami 3,2 x hatékonyabban és gyorsabban képes megemelni a szervezet D-vitamin szintjét mint a D3-vitamin.
További előnye, hogy jobb a bélrendszerből történő felszívódása, illetve a D3-vitaminnal szemben ezt a formát már nem kell a májnak átalakítania.
- A tesztcsoportban beadott dózis az első napon 0,532 mg, majd a harmadik és hetedik napokon 0.266 mg Calcifediol volt. Ezek az adagok átszámítva 106,400 NE és 53,200 NE D3-vitamin dózisoknak felelnek meg (1 mcg 25(OH)D = 200 NE D3-vitamin).
A vizsgálat eredményei
A kontroll csoport 50 százaléka szorult intenzív ellátásra, közülük ketten elhunytak.
A D-vitamin kezelésben részesülő csoport közül csupán 1 ember, a csoport 2 százaléka került az intenzív osztályra és a csoportban nem történt halálozás.
EZ ÓRIÁSI EREDMÉNY, hiszen a D-vitamin terápia 50%-ról 2%-ra csökkentette az intenzív osztályra kerülés esélyét!

Mely hatásmechanizmusok révén segíthet a D-vitamin a COVID-19 betegség esetében?
- Csökkenti az akut respirációs distressz szindróma (ARDS) kialakulásának esélyét.- Csökkenti a Bradykinin vihar kialakulásának esélyét.- Csökkenti a citokin / kemonik vihar kialaulásának esélyét.- Csökkenti a gyulladáskeltő és -fokozó anyagok szintjét (IL-6).- Szabályozza a renin-angiotenzin-rendszer működését.- Szabályozza a neutrofil aktivitást.- Fenntartja a tüdő hámgát integritását.- Támogatja a tüdő hámsejtjeinek regenerációját.- Csökkenti a fokozott koagulációt.
D-vitamint mindenkinek napi szinten ajánlott szednie, mert a betegség kialakulásának és annak súlyosabbra fordulásának az esélyeit is hatékonyan képes csökkenteni.
D-vitamin hiány esetében legalább 3 hónapig 10.000 NE, szinten tartásra pedig naponta 5.000 NE dózis szedése javasolt.
Forrás: https://www.pulzuspont.hu/post/a-nagyd%C3%B3zis%C3%BA-d-vitamin-k%C3%B6zel-null%C3%A1ra-cs%C3%B6kkenti-az-es%C3%A9ly%C3%A9t-hogy-az-intenz%C3%ADv-oszt%C3%A1lyon-k%C3%B6ss%C3%BCnk-ki?fbclid=IwAR0l-DzIgIT9cjbDv3j-000r0H29TEfE8NT3bwk5pBDU6Xl3peg0joSlGHU, mti, budaorsiinfoFONTOS FIGYELMEZTETÉSAz ezen az oldalon található információk önmagukban nem alkalmasak arra, hogy a betegek, páciensek, saját diagnózist állítsanak fel, vagy az itt talált információkat bármilyen egyéb módon önmaguk gyógyítására használják. Az oldal üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal az itt megosztott tartalmak felhasználásából eredő egészségügyi problémákért