Ismerd meg világot ami körül vesz!

2020.09.07

 

Annyiszor rácsodálkozom Isten teremtményeire a gyógynövényekre. 


Csodálattal tőlt el egy egy vadvirág, egy sárguló falevél!  Tudtátok, hogy több mint 3000 féle növényfaj él Magyarországon. Ezeknek kb. egyharmada a népi ismeret szerint gyógyító tulajdonsággal is bír.

 ,,Fűben, fában orvosság" 

Nagy múltjuk, gazdag jelenük és sokat ígérő jövőjük van!   Miért?   

Mert egyre több fiatal édesanya ismeri fel a természetes fontosságát! 

Ez engem személy szerint hatalmas örömmel tölt el és kívánom, hogy legyenek nagyon ,,éhesek" ezen a területen hiszen rájuk van bízva a jövő nemzedéke!

A gyógynövények felől szerzett tapasztalat nemzedékről - nemzedékre szállt! Világviszonylatban több ezer olyan gyógynövény van amelyek közül számtalan hivatalos gyógyszer, gyógyszeripari alapanyag vagy csak egyszerű élvezeti szer. 

 Ez különösen azokban az országokban figyelhető meg, ahol a tea fogyasztásának külön kultúrája, rituáléja van ! No de maradjunk itthon. 

Itt van az ősz, hamarosan jön a tél ! Milyen jó az amikor egy kicsit jobban bevackoljuk magunkat , és elszürcsölgetünk egy finom forró teát!

Apropó, TEA ! Esetleg kíváncsiak vagytok melyik az én kedvenc teám, amit egy életre választottam?  Annyit elárulok ez egy teakeverék, amely hidegen élénkít, melegen nyugtat! 

Jelezzétek és szívesen írok az összetételéről illetve több évtizedes fogyasztói tapasztalatokat is mellé tudok tenni ! Olyanokat amelyek engem is itt -ott ámulatba ejtenek még a mai napig is. 

 

Kérdezhetnénk milyen a jó TEA ? 

Az az igazság, hogy mindenkinek mást jelent és ez így van rendjén.

Kíváncsi lennék nektek melyik a kedvenc teátok ? 

Utána szoktatok olvasni a benne lévő összetevőknek ? 

Esetleg fontos az illata a színe ? 

Vagy egyszerűen elég ha csak jó ! 

Várom, hogy egy jót beszélgessünk vagy jó ötleteket adjunk egymásnak erről a földrészeket átölelő csodáról !